התחלה וסיום:  פארק נחל חביבה. מסלול הלוך חזור.

רושמים ב-WAZE:  פארק נחל חביבה מומלץ להחנות בתחנת הדלק הסמוכה.

איך מגיעים:  במחלף כביש מספר 9 עם כביש מספר 581 (סמוך למחלף באקה אל גרביה בכביש 6) ממשיכים לכיוון קיבוץ להבות חביבה ומחנים בתחנת הדלק דור אלון בכניסה לישוב.

אורך המסלול: 4.5 ק"מ.
אופי השטח:  מישורי.
רמת קושי: קלה

לצפייה בסרטון המסלול: בערוץ יוטיוב לחצו על פארק נחל חביבה
לניווט במסלול: ביישומון off-road לחצו על פארק נחל חביבה

סיפור הדרך

חלקו הסופי של נחל חביבה, הנשפך לנחל חדרה, שוקם וכולל מסלול הליכה, נטיעת עצים כמו חרוב, תאנה, תות שקמה ופינות ישיבה. שפך נחל חביבה לנחל חדרה נמצא מתחת לכביש מספר 9.

תחילתו של הפארק על כביש הכניסה למושב שדה יצחק, סמוך לצומת להבות חביבה. לאחר החניית הרכב בתחנת הדלק יש לחצות בזהירות את כביש מספר 581 ולגשת לתחילת המסלול במרחק של כ-200 מטרים. לאורך נחל חביבה המשוקם עובר שביל הליכה המשקיף על הנחל ועל מפלים קטנים שלו. אחרי כ-900 מטרים השביל מסתיים מתחת למאגר מים ומתחילה דרך הנמצאת בין אפיק הנחל ומאגר המים. לאחר כ-1200 מטרים מגיעה הדרך אל מתחת לכביש מספר 9, שם נמצא השפך של נחל חביבה לנחל חדרה. בנקודה זו מסתובבים וחוזרים לנקודת היציאה באותה הדרך.

ערך מוסף

חביבה רייק על שמה קרויים נחל חביבה, להבות חביבה וגבעת חביבה (1914-1944) עלתה לארץ מסלובקיה לפני קום המדינה. היא עברה הכשרה על ידי האנגלים והייתה בין הצנחנים היהודים שהגיעו מארץ ישראל אל אחיהם באירופה בזמן מלחמת עולם שניה. לקריאה נוספת

המסלול נכתב באדיבות עמיקם הרפז הולך טוב

מפת המסלול (הזכויות של road-off)

מפת המסלול