הוועדה לביקורת המדינה דנה בעניין שדה התעופה בחדרה

ראש המועצה אמר בדיון: יש חלופות שלא פוגעות באף אחד – שילכו אליהן.


הוועדה לביקורת המדינה דנה היום  (15/7)בנושא העברת שדה התעופה האזרחי מהרצליה לאזור חדרה. ראש המועצה אילן שדה מהנדסת המועצה לאה פרי והמהנדס שלמה אלקלעי מתלמי אלעזר, ייצגו את המועצה, ולצד נציגי חדרה, עמק חפר ובאקה אל גרביה הציגו את האבסורד שבהעברת המטרד הסיבבתי מסביבת מגורים אחת לאחרת.

ראש המועצה, אילן שדה, טען כי האתר שנבחר דורש עקירת עצי פרי באזור רגיש, מלא בקווי חשמל חיוניים, וכי מדובר בפגיעה בחיי תושבים שגרים 3 ק"מ מהמנחת. לדבריו, "הכפייה של ועדת התכנון המחוזית הופכת את המקום לבלתי ראוי למחיה. יש חלופות שלא פוגעות באף אחד – שילכו אליהן. מדוע צריך לבזבז כל כך הרבה כסף על הקמת שדה חדש, כשקיימות תשתיות לשדה תעופה במקומות אחרים".

ואכן, "יו"ר הוועדה מיקי לוי הפנה את השאלה למבקר המדינה ואמר "יש חלופות קיימות כמו מגידו והבונים שיכולות לשמש בסיס לתשתית, תוך חיסכון כספי משמעותי למדינה. אין תקציב מיותר ואנו מצפים ממבקר המדינה לבדוק האם החלופות נבחנו כראוי."