הענקת מלגה לספורטאית ספיישל אולימפיקס
מועצה אזורית מנשה מעניקה מלגה לספורטאית ספיישל אולימפיקס אלה הכטסר עבור ייצוג המדינה במשחקים האולימפיים בשנת 2023 בברלין
היום, ה-6.3.23 העניקה מועצה אזורית מנשה מלגה לספורטאית אלה הכסטר תושבת קיבוץ מגל, לכבוד טיסתה ביוני הקרוב למשחקים האולימפיים של ספיישל אולימפיקס בברלין, בהם תייצג את מדינת ישראל בנבחרת כדורגל נשים. ראש המועצה מר אילן שדה זימן את הכסטר ומשפחתה ללשכתו, ובאירוע חגיגי העניק לה את המלגה. "אנחנו גאים באלה ומאחלים לה הרבה הצלחה" אמר שדה והוסיף כי "אלה היא ספורטאית מצטיינת ומועצה אזורית מנשה מעניקה מלגות לכל הספורטאים המצטיינים מישובי המועצה שמייצגים את ישראל בנבחרות השונות, בכל תחום ובכל סוגי התחרויות".
אלה הכטסר, בת 19 שלומדת בבית הספר "בנימין רוטמן שבילי העמק" במסגרת המשך (י"ד) מחוברת מאוד לספורט ובעיקר לכדורגל, שעבורה הוא דרך חיים. אביה, אורן הכסטר אמר: . "תודה רבה למועצה על התמיכה באלה, זה לא מובן מאליו לתמוך גם באליפויות ספורט מסוג קצת אחר. זה כבוד גדול בשביל אלה לייצג את ישראל במסגרת הספיישל אולימפיקס".
ספיישל אולימפיקס הינה תנועה בינלאומית המונה כיום מעל 5 מיליון ספורטאים ב 174 מדינות בעולם. הארגון נוסד בשנת 1968 לספורטאים עם צרכים מיוחדים (מוגבלות קוגנטיבית, ASD – הספקטרום האוטיסטי וליקויי למידה מורכבים) המתאמנים לאורך כל השנה ומתחרים ב-33 ענפי ספורט שונים. ספיישל אולימפיקס הינו אחד משלושה ארגונים אולימפיים המוכרים על ידי הוועד האולימפי העולמי International Olympic Committee (IOC) לצד האולימפיאדה והמשחקים הפארלימפיים. ספיישל אולימפיקס ישראל חרטה על דיגלה את הספורט ככלי ללכידות חברתית ופיתוח ערכים בקרב אנשים עם צרכים מיוחדים. פרויקט היוניפייד Unified הינו פרויקט אשר באמצעותו מתקיים חיבור של ספורטאים עם מוגבלות וספורטאים ללא מוגבלות על המגרש. הספורט הוא כלי לשינוי חברתי, הוא מהווה דרך להעצים ולשפר את תפקודם, השתתפותם וקבלתם של ספורטאים מתוך העצמה, חיזוק מסוגלות אישית, הישגיות וחתירה למטרה ומתוך האמונה שהישג תחרותי ועמידה על הפודיום = הישג.
המשחקים האולימפיים של ספיישל אולימפיקס יערכו בברלין, גרמניה (17-26 ליוני 2023), והמשלחת הישראלית תמנה 35 ספורטאים (22 ספורטאיות ו- 13 ספורטאים) אשר מגיעים מרחבי ישראל ויתחרו בשמונה ענפי ספורט (שחיה, אתלטיקה, אופניים, גודו, טניס שולחן, כדורגל נשים, באולינג יוניפיד וטניס יוניפיד).
מנכ"לית ספיישל אולימפיקס, הגברת שרון לוי בלנגה:"אלה מביאה לספיישל אולימפיקס ולקהילה בה היא גרה גאווה אדירה של נחישות והתמדה, כשאני רואה אותה מתאמנת ומתחרה היא נותנת לי השראה כל פעם מחדש, היא ממש המורה שלי לחיים. אלה מהווה דוגמא לתפקיד של ספיישל אולימפיקס ישראל, להגדלת מסוגלות והעצמה של כולם בחברה דרך הספורט. תודה לאלה, למשפחתה ולמועצה על תמיכה וההכרה ביכולותיו העצומות של הספורט ככלי להגשמה עצמית".