על טעם וריח
על טעם וריח
חוויה מעשירה ומרתקת עם ריח של לבנדר, טעם של תות וביקור בבית קפה מהמיוחדים בעולם, והכל מתחת לאף במרחב מנשה המפתיע
*בחודשים נובמבר עד מאי
קטגוריות: סיור עצמאי, סיורי קבוצות
תיאור היום
נפתח את היום בלבנדר, בית למוצרי קוסמטיקה מ-100% חומרים טבעיים. נכיר את סיפור המקום, נלמד על היתרונות של חומרי רוקחות טבעיים ונתרשם ממגוון המוצרים בחנות.
נמשיך לרוח שתות – חוויה חקלאית עם קטיף תותים מארבעה זנים שונים, זן מיוחד של פטל, והצצה על דבורים עסוקות במיוחד.
נסיים ב"קפה טוב" שבמרכז שער מנשה לבריאות הנפש, נתכבד בארוחה בריאה וטעימה, ועל רקע נוף ירוק ומרגיע נשמע את סיפורו של בית הקפה הראשון בעולם שהוקם כחלק ממתחם טיפולי סגור.
תחנה ראשונה: לבנדר, כרכור
מה יש בסבון שרובנו מתקלחים בו? ממה עשוי הקרם שאנחנו קונים בבית המרקחת? ומה תפקידו האמיתי של הדיאודורנט בגוף שלנו?
בני הזוג טלי מצליח ועידו משעל לא ידעו את התשובות לשאלות הללו, עד שאירוע מכונן גרם להם להתחיל לייצר את הסבון שלהם לגמרי בעצמם. היום הם הבעלים של לבנדר – בית של מוצרי קוסמטיקה מ-100% חומרים טבעיים, בו הם רוקחים ומוכרים יותר מ-100 סוגים של סבונים, קרמים, משחות שיניים, צבעי שיער ועוד.
בביקור נשמע מה הפך מטפלת הוליסטית ומהנדס כימיה וחומרים, שעבד עם ציאנידים, לרוקחים טבעיים עם תחושת שליחות, נלמד על העור שלנו ואיך אפשר לטפל בו באופן טבעי. נתרשם ממגוון המוצרים בחנות, ונצא עם זווית חשיבה אחרת על החומרים שהגוף שלנו פוגש יום יום.
משך הביקור כשעה ורבע.
תחנה שנייה: רוח שתות, קיבוץ גן שמואל
קשה שלא להתאהב בטעם של הפרי המתוק, האדום והכל כך עסיסי הזה. שדות של תותים שלא נגמרים יקבלו את פניכם ברוח שתות, מתחם גידול תותים ביולוגי ללא ריסוס שהוקם על שטח קיבוץ גן שמואל, על ידי החקלאי אילן שמעוני.
במתחם יש שטחי התכנסות מרווחים בהם נתכבד בתה צמחים טריים. אחרי שנצפה בסרט על המקום, נשמע הדרכה ונצא לסיור בין החממות. נלקט ונטעם זנים שונים של תותים שכולם פרי פיתוח ישראלי, ובחודשים אפריל-מאי ניחשף גם לפטל מזן אוסנה. נקטוף ונמלא סלסלה אישית. לקינוח – נטבול תותים בפונדו מתוק של שוקולד.
משך הביקור כשעה וחצי.
תחנה שלישית: קפה טוב, שער מנשה
בית הקפה "קפה טוב" משקיף אל נוף ירוק ומדשאות ירוקות. במרכזו גינת ירק גדולה עם צמחים טריים למאכל ובישול. לכאורה בית קפה יפה ו"רגיל", אך כששומעים את הסיפור שמאחוריו, קשה שלא לצאת נרגשים.
קפה טוב הוא חלק מרשת בתי הקפה "שכולו טוב", המעסיקה ומכשירה פגועי נפש למטרות שיקום ושילוב בקהילה. סניף שער מנשה הוא הסניף הראשון בעולם שהוקם בתוך מתחם מרכז רפואי סגור לבריאות הנפש, והמודל שלו מהווה השראה למשלחות מרחבי הארץ והעולם.
נשמע את סיפורו ההיסטורי של בית החולים הגדול בארץ לבריאות הנפש, את סיפור ההקמה של בית הקפה, ונתכבד בארוחה בריאה וטעימה.
לרכישת הסיור ופרטים נוספים:
עופר בינהיים, מנהל הדרכה רוח שתות, 050-5457988, [email protected]
----------------------------------------------
החבילה מתאימה בעונת התותים בלבד – בין נובמבר למאי כיוון שמתחם רוח שתות פעיל בחודשים אלו .