עושים טוב

בסיורנו נפגוש אנשים ומקומות שעושים טוב לכדור הארץ ולדייריו. בית קפה מהמיוחדים בעולם, המשלב ומשקם מתמודדי נפש, חממה אקולוגית שמגדלת חוקרים פורצי דרך וזוג יזמים שרוקחים מוצרי קוסמטיקה טבעיים וידידותיים לסביבה.
משך הטיול כחמש שעות
קטגוריות: סיור עצמאי, חקלאות, אמנות, לסווג לקטגוריות מיתוג לפי הרשימה

תיאור היום

נפתח את היום ב"קפה טוב" שבמרכז שער מנשה לבריאות הנפש, נתכבד בארוחה טעימה, ועל רקע נוף ירוק ומרגיע נשמע את סיפורו של בית הקפה הראשון בעולם שהוקם כחלק ממתחם טיפולי סגור. נמשיך לחממה האקולוגית בעין שמר – חממה ענקית שהיא מרכז חינוכי ובה מגדלים רעיונות פורצי דרך בשיטת לימוד המחברת בין תלמידי בתי ספר, מורים והחברות המובילות בתעשיית החקלאות הטכנולוגית.
נסיים בלבנדר, בית למוצרי קוסמטיקה מ-100% חומרים טבעיים. נכיר את סיפור המקום, נלמד על היתרונות הבריאותיים והאקולוגיים של חומרי רוקחות טבעיים ונתרשם ממגוון המוצרים.

תחנה ראשונה : קפה טוב, שער מנשה

בית הקפה "קפה טוב" משקיף אל נוף ירוק ומדשאות ירוקות. לכאורה בית קפה יפה ו"רגיל", אך כששומעים את הסיפור שמאחוריו, קשה שלא לצאת נרגשים.
קפה טוב הוא חלק מרשת בתי הקפה "שכולו טוב", המכשירה ומשלבת מתמודדי נפש כחלק משיקום ושילוב בקהילה. סניף שער מנשה הוא הסניף הראשון בעולם שהוקם בתוך מתחם מרכז רפואי סגור לבריאות הנפש, והמודל שלו מהווה השראה למשלחות מרחבי הארץ והעולם ולהקמת בתי קפה נוספים במודל זה.
נשמע את סיפורו של המקום וסיפור הקמת בית הקפה ונתכבד בארוחה טעימה.
משך הביקור כשעה וחצי

תחנה שנייה: החממה האקולוגית, קיבוץ עין שמר

ב-1977 החליט האמן אביטל גבע, תושב קיבוץ עין שמר, להקים חממה ענקית בשטח הקיבוץ. בניגוד לחממות שעיקרן גידולים חקלאיים, החממה הוקמה כדי להצמיח סיפור ישראלי חדש בעולם החקלאות, האקולוגיה והחברה.
החממה היא בית המארח מדי יום תלמידים מבתי הספר באזור במסגרת תכניות לימוד מגוונות, מעסיק צוות מדענים וחוקרים המשמשים כמורים, ומשמש כמקור השראה לאנשי מקצוע ולקהל הרחב.
הכאוס המרתק והעושר של הפינות הרבות בה ובהן שתילים, גידולים, בריכות מים, מעבדות ומתחמי מחקר וניסוי שונים יוצר מקום צבעוני, שמח ותוסס, עם אווירה שוקקת של סקרנות, למידה אחרת ופריצות דרך מרגשות.
נתארח על כוס קפה ונשמע את סיפור החממה מפי נעם, בנו של אביטל המנהל כיום את המקום, נסייר ונתרשם ממגוון הפרויקטים, הניסויים והמחקרים שכולם מעשה ידי התלמידים, כחלק מתהליכי למידה משותפת ובשיתוף חברות מובילות בתעשייה. נסיים בהתנסות, חקר משלנו או מפגש אישי עם אביטל.
משך הביקור כשעה ורבע.

תחנה שלישית: לבנדר, כרכור

מה יש בסבון שרובנו מתקלחים בו? ממה עשוי הקרם שאנחנו קונים בבית המרקחת? ומה תפקידו האמיתי של הדיאודורנט בגוף שלנו?
בני הזוג טלי מצליח ועידו משעל לא ידעו את התשובות לשאלות הללו, עד שאירוע מכונן גרם להם להתחיל לייצר את הסבון שלהם לגמרי בעצמם. היום הם הבעלים של לבנדר – בית של מוצרי קוסמטיקה מ-100% חומרים טבעיים, בו הם רוקחים ומוכרים יותר מ-100 סוגים של סבונים, קרמים, משחות שיניים, צבעי שיער ועוד.
בביקור נשמע מה הפך מטפלת הוליסטית ומהנדס כימיה וחומרים, שעבד עם ציאנידים, לרוקחים טבעיים עם תחושת שליחות, נלמד על העור שלנו ואיך אפשר לטפל בו באופן טבעי. נתרשם ממגוון המוצרים בחנות, ונצא עם זווית חשיבה אחרת על החומרים שהגוף שלנו פוגש יום יום.
משך הביקור כשעה ורבע

לרכישת הסיור ופרטים נוספים: טלי מצליח, 052-2322888 , [email protected]
----------------------------------------------

ניתן לתאם גם סדנאות, המשלבות התנסות ברקיחה טבעית בניחוח אישי, והדגמה של עיסוי עם שמנים ארומטיים