יודע חקלאי פיקח
יודע חקלאי פיקח
בשני קיבוצים ומושב נפגשים עבר מול הווה, מסורת מול פיתוח וחזון שהתגשם. נשלב מסע קיבוצי עם ביקור בפסגת ההייטק החקלאי וטעימות של ליקר מפרי התאווה!
קטגוריות: סיור עצמאי, חקלאות.
תיאור היום
נפתח את היום בקיבוץ עין שמר, נבקר בחצר הראשונים ובמוזיאון הקיבוץ, המספרים את סיפור הקיבוץ מאז ועד היום. נסייר בעגלה רתומה לטרקטור ברחבי הקיבוץ ונגלה את פינות החמד שבו.
נמשיך לקיבוץ מגל, היושב על קו התפר של השומרון. נתרשם ממיקומו המיוחד, נבקר בפארק הטכנולוגי של חברת נטפים ונראה מה התחדש מאז המצאת הטפטפת! נמשיך למרכז המבקרים של מסיק מגל שם נלמד על נפלאות שמן הזית ונטעם ממגוון השמנים.
נסיים במושב עין עירון אצל איש הפסיפלורה, בן למשפחת לולנים שהפך תחביב למקצוע. נכיר מקרוב את פרי התאווה, נשמע איך הפך מהנדס ואיש חינוך לבעל עסק מצליח לייצור ליקר, ונקנח בטעימות מהמשקה.
תחנה ראשונה: עבר והווה בקיבוץ עין שמר
בקיבוץ עין שמר העבר מתעורר לחיים. ניכנס דרך שער האבן לתוך חצר אותנטית, במרכזה בית אבן מרשים, צריף מגורים, מאפיה, מכונות חקלאיות ואסם תבואה ייחודי. שם נגלה את סיפור ראשית הקיבוץ וחיי החלוצים. בתוך החצר, סביב צריף חדר האוכל הראשון עומד מוזיאון הקיבוץ, היחיד מסוגו בארץ, המאפשר הצצה חווייתית על החיים בקיבוץ דרך הדילמות הערכיות, הוויכוחים הסוערים וחיי התרבות והקהילה הפוריים.
להשלמת חוויית הביקור בחצר ובמוזיאון, נעלה על עגלה רתומה לטרקטור, בה ניסע ברחבי הקיבוץ ונתרשם ממוסדותיו העדכניים ושדותיו החקלאיים.
משך הביקור כשעתיים.
תחנה שנייה: הייטק ושמן זית בקיבוץ מגל
קיבוץ מגל הוקם ב-1953 כהיאחזות נח"ל על הקו הירוק ההיסטורי, ומשקיף על הרי השומרון. תצפית אבן הגבול בקיבוץ מספרת את מקומו הייחודי. תוך כדי התבוננות מהתצפית, נשמע את סיפור הקמתו של הקיבוץ, מעט על ההיסטוריה שליוותה אותו ועל החיים בו כיום. נסייר ברחבי הקיבוץ ונעצור בשני מקומות:
הפארק הטכנולוגי של חברת נטפים הוקם בלב הקיבוץ כמרכז פיתוח והדרכה, ומציג פתרונות חקלאות מתקדמים תוצרת כחול לבן, המיוצאים לרחבי העולם. נכיר מקרוב את הטפטפת, המוצר המזוהה ביותר עם נטפים, שמים רבים עברו בה מאז המצאתה.
מרכז המבקרים של מסיק מגל מתמחה בייצור שמן זית ישראלי ממגוון זנים, ובקטיף שקדים. נשבור כמה מיתוסים על שמן הזית, נלמד על תכונותיו ועל תהליך הייצור. בחודשי הסתיו נבקר במטעי הזיתים ונחווה את המסיק. בשיא החורף נבקר במטעי השקדיות הפורחות של הקיבוץ ובסוף הקיץ נחווה את קטיף השקדים.
משך הביקור כשעה וחצי , אפשרות לארוחת צהריים כשרה בקיבוץ.
תחנה שלישית: איש הפסיפלורה, מושב עין עירון
הכירו את פלורה: ליקר מפרי הפסיפלורה, שהחל כתחביב ניסיוני של מהנדס ואיש חינוך, והגיע למלונות יוקרה, מחלקות היוקרה של אל-על וחנות הדיוטי פרי בנתב"ג.
הכירו את שי פישבין - טייס, מהנדס אלקטרוניקה, ובעיקר – איש חינוך בנשמתו, שמצליח לזהות בכל בעיה - הזדמנות לצמיחה.
המסע שעברה המשפחה, האתגרים וקבלת ההחלטות במהלך הקריירה והחזון בו מאמין שי, מסופרים מזווית מרתקת ומתובלת בהומור השופע שלו.
נפגוש אותו במטעי הפסיפלורה המשפחתיים, שם יספר לנו על המושב וסביבתו ויכיר לנו מקרוב את הפרי המיוחד, שבחורף הוא חמוץ ובקיץ הוא מתוק. ניכנס לבית האריזה, המשמש כמרכז המבקרים, נשמע את סיפורו של שי, ונקנח בטעימות מהליקר המשובח.
משך הביקור כשעה
לרכישת הסיור ופרטים נוספים: זיו חדוותי, מנהל מוזיאון עין שמר, 052-3796639, 04-6374327, [email protected]
------------------------------------------
ניתן לתאם גם סדנאות :
- מסיק זיתים והכנת שמן זית בבית הבד המשוחזר (במהלך חודש אוקטובר בלבד)
- הכנת לחם, חלות או פיצות במאפייה המשוחזרת