בגדים

תעשיית האופנה היא אחת מהתעשיות המזהמות ביותר בעולם. תוך בזבוז מים רבים ,זיהום מי תהום, זיהום אוויר - רובו כתוצאה משינוע חומרים וסחורה ברחבי עולם.

קיימים עודפים רבים של בגדים שאיש לא לובש או שנלבשים עונה אחת או שתיים ונזרקים.

אנו ממליצים להעביר ביגוד ראוי לשימוש חוזר לאחת מחנויות יד שניה הקיימות ביישובי המועצה  וסביב לה

ובכך להקטין את הצריכה העודפת וכן להתחדש בבגדים בחנויות יד שניה ולהפחית את הצריכה של בגדים חדשים.

אפשרות שניה היא להביא בגדים למתקני האיסוף של חברת רוזניר.  בכל יישוב תוכלו למצוא בעמדה המרכזית מיכל לאיסוף בגדים.

הבגדים שנאספים ע"י חברת רוזניר ממוינים ל- 3 סוגים עיקריים:

1. בגדים אשר במצב טוב עוברים מיון משני נארזים ומועברים לשימוש חוזר.

2. בגדים אשר מכילים סיבי צמר או אקרילן נארזים ונשלחים לריסוק ומיחזור

3. בגדים אשר לא עונים לקריטריונים הנ"ל נחתכים נארזים ונשלחים למפעלים ולמוסדות שונים ומשמשים כמטליות בד לניקוי.

זכוכית

אריזות זכוכית משליכים לפחים הסגולים הפזורים ברחבי היישובים , הפחים נאספים לאחסון במכולות ונשלחים אל מפעלי מחזור בארץ ובחו"ל. בתהליך המחזור נחסך שימוש בחול ים, משאב טבע יקר ההולך ונגמר. הזכוכית עוברת ניקוי יסודי, מיון לפי צבע, גריסה והתכה ב 1500 מעלות ולאחר מכן יוצקים את החומר לתבניות של האריזה החדשה.

 כל האריזה שהשלכתם לפח הסגול מקבלת חיים חדשים

הידעת?  זכוכית ניתן למחזר שוב ושוב מבלי לפגוע באיכותה.

מה זורקים לפח הסגול ?

אריזות זכוכית ריקות !! בקבוקי שמן, צנצנות ריבה, דבש ורטבים, קפה ,מוצרי קוסמטיקה וכו

כל אריזות זכוכית שאינן מסומנות כפקדון.

היכן הפח הקרוב אלי ? כאן

נייר

פחים כחולים למחזור נייר עיתון וקרטון דק פרוסים ברחבי היישובים ובעמדות המחזור. הפחים נאספים אחת לעשרה ימים  והנייר מועבר לאמניר נייר בחדרה . שימוש  בחומר גלם מנייר מוחזר חוסך כריתת מליארדי עצים אשר היו נכרתים לצורך תעשיה זו מידי שנה.

כריתת היערות ,משפיעה רבות על משבר האקלים עקב הפרת האיזון האקולוגי בקליטת הפחמן הדו חמצני ע"י העצים. בנוסף, בתהליך ייצור נייר חדש נדרשת אנרגיה רבה דבר שיכול להיחסך בעת שימוש בחומר גלם ממוחזר. הנייר שנאסף  עובר במפעלי נייר מיון וניקוי בכימקלים שונים  לאחר מכן הנייר נדחס במכבש ענק ולקוביות גדולות. במפעלי המחזור הקוביות הללו מושרות במים זמן ממושך עד שהנייר הופך חזרה לסיבים. אל העיסה מוספים חומרים שונים  וחומרי הלבנה לקבלת מוצר סופי בצבע רצוי. הנוזלים נסחטים והחומר עובר ייבוש בקיטור עד הוצאת הלחות שנותרה בחומר. רוב הנייר הממוחזר יהפוך לנייר עיתון ,קרטון או דפים ממוחזרים.

קרטון

 30%מנפח הפסולת הכוללת בישראל מקורה בקרטון. רובה מהזרם המסחרי והשאר מהזרם הביתי .

כיצד מתבצע תהליך מיחזור קרטונים?

  • איסוף הקרטון - הקרטונים נאספים מהקרטונית ברחבי המועצה ונפרקים במפעלי נייר חדרה.  על מנת לשמור על תהליך נקי  אנא להקפידו על השלכת קרטונים ריקים מפסולת פלסטיק וקלקר.
  • מיון הקרטון - שלב זה כולל פירוק של מוצרי הקרטון לחומרי היסוד שלהם. הפרדת הסיכות, החבלים, וכל החומרים שאינם קרטון. מאחר ולא תמיד ניתן להפריד את כל החומרים בתעשיית המיחזור של הקרטון מייצרים מוצרים מסוימים בלבד.

  • שלב הניקיון - רוב מוצרי קרטון מכילים הדפסים שונים, הקרטון שהגיע למפעלי המיחזור עובר שטיפה בכימיקלים שונים שמסירים מהם את חומרי הדפוס והצבע.
  • דחיסה - לאחר הנקיון ,החומר עובר תהליך של דחיסה שבסופו נוצרות קוביות גדולות שמועברות למפעלים לייצור נייר.
  • ייצור של קרטון חדש - במפעלי ייצור נייר הקוביות העצומות מוכנסות למכלי ענק שמכילים מים וחומרים כימיים שונים שבהם מתפרקות הקוביות לסיבים ומיוצרת למעשה תערובת של קרטון ומים שמוזרמת למכונות הייצורבהתאם למוצר הסופי שאמור להיות מיוצר מהקרטון הממוחזר, מוזרמים לתערובת חומרים שונים שיקנו למוצר הסופי את התכונות הייחודיות לו. כך למשל ניתן לשלב את הקרטון עם כותנה, קש ועוד.את התערבות הנוזלית מתיזים על פני רשת גדולה שנעה במהירות גבוהה על גבי גלגלים שתפקידה לסחוט את כל הנוזלים העודפים מהסיבים ובסופו של דבר נוצרים גיליונות גדולים שמיובשים באמצעות תהליך של חימוםבשלב הבא הקרטון הממוחזר מועבר דרך מכונות חיתוך מיוחדות שמייצרות מוצרים חדשים בהתאם לצורך ולדרישות של הלקוח ולאחר מכן מועברים המשטחים החדשים למפעלים שבהם ממוקמים מכבשים גדולים שמייצרים סוגים שונים של קרטון.

גזם

ברחבי היישובים מוצבות עמדות לאיסוף גזם. הגזם נאסף אחת לשבועיים ,לאחר התייבשות הגזם הוא עובר ריסוק .

מועצה אזורית מנשה מספקת טיפול ייחודי בזרם זה ועושה שימוש בגזם לשם יצירת קומופסט במט"ש עירון .

הגזם המרוסק נכנס לתהליך טיפול בבוצה והופך בסופו של דבר לקומפוסט איכותי שחוזר לשדות שלנו

כדי לשמור על איכותו אנו זקוקים לשיתוף הפעולה שלכם בשמירה על  ערמות גזם נקיות מעציצים, צנרת טפטוף,

שקי אדמה וכל חומר שאינו אורגני.